REFINE ER SPECIALISTER I ØJENLÅGSOPERATIONER OG ØJENKIRURGI


Øjnene er sjælens spejl. Og øjenomgivelserne er den væg, spejlet hænger på.

Med alderen bliver omgivelserne – huden – omkring øjnene uelastisk og opbygger overskud af hud, væske, fedt og muskel. Det giver et træt og uoplagt udseende, med tunge eller hængende øjenlåg, eller poser under øjnene. Særligt hængende øjenlåg kan være generende og direkte synsreducerende.

REFINE er specialister i øjenkirurgi og øjelågsoperationer, og vi tilbyder nøje afstemte indgreb og kosmetiske operationer indenfor tre hovedområder.

 

POSER UNDER ØJNENE

Poser under øjnene er en af de hyppigste årsager til plastikkirurgisk / kosmetisk operation.

Hos de fleste skyldes poser under øjnene, at vævet med alderen mister sin elasticitet, hvormed huden bliver løs og begynder at hænge samtidig med at det underliggende fedt kan bule frem.

Medvirkende til problemet er ofte, at man ophober væske i ansigtet om natten, når man ligger ned. Denne væske søger i løbet af dagen nedad, og kan derved forstærke problemerne med poser under øjnene. Herved kan der ligefrem opstå en væskefyldt pose ved overgangen mellem nedre øjenlåg og kind.

 

HÆNGENDE ØVRE ØJENLÅG

Tunge, hængende øvre øjenlåg er en af de hyppigste årsager til øjenlågsoperation.

Årsagen er hos de fleste, at vævet med alderen mister sin elasticitet, hvormed huden bliver løs og begynder at hænge samtidig med at det underliggende fedt kan bule frem. De hængende øjenlåg kan hænge så meget, at de reelt generer udsynet.

Hvis man har betydelige gener fra disse hængende, tunge øjenlåg, så kan man få udført en øjenlågsoperation ved en øjenlæge – såfremt man opfylder Sundhedsstyrelsens krav kan denne operation blive betalt af det offentlige.

Hos visse personer kan en medvirkende årsag til tunge, hængende øjenlåg være nedsynkning af øjenbrynet.

 

ØJENBRYNSLØFT

Tunge, hængende øjenbryn kan rettes med et øjenbrynsløft enten alene eller som supplement til en øvre øjenlågsoperation.

Årsagen er hos de fleste, at vævet taber sin elasticitet med alderen, hvorved pandehuden bliver løst og øjenbrynet synker nedad. Ved operation løftes øjenbrynet enten ved at fjerne hud henover øjenbrynet (direkte løft) eller ved at løfte panden fra hårgrænsen (temporalt løft). Lægen vurderer, hvilken operation der er behov for ved forundersøgelsen.

 

OM OPERATIONER

Øjenlågs- og øjenbrynsoperationer varer ca. 1-1,5 time og foregår i lokal bedøvelse. Den overskydende hud og evt. fedt fjernes.

Huden sys med en fin tråd som efter ca. 1 uge fjernes ved en kontrol tid.

Området omkring øjnene har god blodforsyning, hvorfor man vil være hævet og huden vil være misfarvet i ugerne efter operationen.

Inden man skal opereres er det et krav, at man har været til forundersøgelse ved en speciallæge.

Ved denne forundersøgelse vil speciallægen sammen med dig planlægge hvilken type operation, der er bedst for dig. Desuden vil du få yderligere information om de generelle forholdsregler, risici og mulige komplikationer, der kan være i forbindelse med en operation. Det er en god idé at tage en ven eller pårørende med til forundersøgelsen.

Ligeledes er det en god ide at medbringe sin medicin eller medicinliste inklusiv evt. naturmedicin, da lægen vil spørge ind til dette.

Har du spørgsmål til øjenkirurgi eller øjenlågsoperation, så kontakt os endelig. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. 

Gratis forundersøgelse


Behandlingen begynder altid med en forundersøgelse hos vores speciallæge.

Klik her for at booke en tid

Bliv ringet op

FÅ EN GRATIS FORUNDERSØGELSE

BESTIL TID HER

You have Successfully Subscribed!